lørdag den 2. april 2011

Da KS også ville lave aprilsnar


Fra forsiden.

Kommunikation og Sprog vil åbenbart også være med på vognen med aprilsnar, men viser i den forbindelse ikke den store flair for netop … øh, kommunikation og sprog:

Der er noget – undskyld mig – virkelig infantilt over at starte en usandsynlig nyhed om strategiske ændringer med at disse skulle være foranlediget af en "henvendelse fra en anonym person".

Dels er ideen 15 år for gammel til at være bare i nærheden af besnærende, og dels punkteres ballonen sprogligt i allerførste linje med et fravær af det enhver historiefortæller ved skal til, nemlig konkreter – en konkret henvendelsesform (fx en mail med dato på), en konkret person (fx et mangeårigt medlem som er inspireret til henvendelsen af dit eller dat), en konkret reaktion fra KS forud for bare at efterleve buddet (fx en mere realistisk afvisning som så blev omstødt pga. nye overbevisende argumenter).

Dette mildt sagt halvhjertede forsøg på at gennemføre en i forvejen lunken aprilsnar-idé efterlader et for mig centralt spørgsmål: Hvem taler KS til? Vel ikke deres voksne medlemmer med udviklede tekstfortolkningskompetencer.

Set ud fra den ikke særligt målgruppebevidste kommunikation ender KS selv som den ufrivillige nar over for sine medlemmer – og det er ikke konceptet for en aprilsnar.

Kære KS, jeg skriver ikke dette for at blive uvenner med jer, eller for at skælde ud over "noget der bare var for sjov". Derfor vil jeg også gerne afslutte med et godt råd: Hvis man ikke har den gode idé eller tiden til at udvikle én, så lad være! Det er alligevel kun de store, landsdækkende medier som forventes at bringe en aprilsnar.

2 kommentarer:

  1. Og som udgangspunkt skal man ikke nævne datoen i nyheden, men blot skrive "fra og med i dag" - ellers er der jo ingen ide i at lave en aprilsnar!!

    SvarSlet
  2. "fra og med i dag" – god pointe! Ja, vi kan vist roligt konstatere at det er en aprilsnar kvalt i overforsigtighed.

    SvarSlet