torsdag den 30. juli 2009

Total tildækning i Totalforsvarsregion København

Træt af tørklædedebat?

Træt af Maria Mawla der insisterer på at ændre uniformsreglerne i hjemmeværnet? Men også træt af Dansk Folkeparti der fremstiller Maria Mawla som en farlig fundamentalistisk samfundsomstyrter? Træt af medierne der gør Maria Mawla til det mediestunt hun påstår hun ikke er, men som hun så sandelig er blevet? Træt af forsøget på at gøre religiøs OCD til et spørgsmål om menneskerettigheder der bør have forrang for alt andet? Træt af rethaveri, selvretfærdighed, hykleri og manglende elegance på alle fronter? Træt af tørklædedebat?

Jeg er.

Tørklæde handler om tildækning, og det er jo noget forsvaret i forvejen arbejder en del med – camouflage forstås. Faktisk er tildækning ret vigtigt i forsvaret, så her har vi måske en platform for fælles forståelse.

Og i den frie verden har vi naturligvis ikke tørklæder på.


Nå nej, men det er bare utrolig vigtigt at ørerne er fri.

Se selv – helt utrolig frie ører:

Hm …?


Så, det var bedre!

Camouflagemaling handler om ikke at vække opsigt og om at tilpasse sig omgivelserne. Det handler også tørklæder om i religiøst muslimske samfund, men det er som om de virker modsat her i Danmark. Vi kan altså konkludere at Maria Mawla i højere grad vil opnå det egentlige formål med tørklædet ved at tage det af og gå over til camouflagemaling i stedet.

Ja, tilpasse sig omgivelserne. Derfor kan det også bruges til at opnå accept i andre kredse. Da vores måske mest notabilitære ”naboens datter” nogensinde ville bevæge sig fra det småborgerlige segment og over i det nordkøbenhavnske jetset, arbejdede hun med netop camouflage. Vi ser her hvordan Annette Heick i de spæde 1990’ere forsøger at falde i ét med et surferbræt:


Det lykkes ikke helt – hun er jo heller ikke helt tildækket – men der er ingen tvivl om at Annette Heicks vej til elite-segmentet startede med disse imageeksperimenter.

Bedre lykkes det for denne kvinde at krybe langs panelet. Jeg tør ikke sige om hendes navn er Carmen:

Den totalt tildækkede kvinde falder i et harmonisk hele med sine omgivelser.

I visse forsvarsenheder har man arbejdet seriøst med feltcamouflage, men er tydeligvis ikke helt i mål endnu:


Bemærk dog de helt frie ører.

Her ses den amerikanske specialstyrke ”Hippo-po B.I.G.” umiddelbart før dens infiltration af grupper af verdens farligste dyr, flodheste, ved Nilen. Der er tale om naturligt forekommende camouflage.

Militærtjeneste giver en opøvelse i camouflage som man altid kan bruge senere. Jeg nævner naturligvis kun dette for at kunne vise et eksempel på hvordan G.I. Jane efterfølgende har arbejdet med civile uniformer:

Overraskende for de fleste er det måske at Paris Hilton også mestrer den totale tildæknings kunst:

Ja, verden er vidunderlig, og nu har jeg glemt hvad pointen var. Men måske var det netop pointen for Maria Mawla, for Dansk Folkeparti og for agurkeskribenterne. 

 

1 kommentar:

  1. Mange gode pointer, Martin.

    Og camouflage kan som bekendt tage mange forskellige former :-)

    SvarSlet