onsdag den 29. juli 2009

DR fusker med åbenheden

DR anmeldte den 12. juli Britney Spears-koncerten i Parken den 11. juli med en én-stjernet anmeldelse, Loppecirkus på autopilot (link ikke længere muligt, red.), der berettede om en katastrofal ”koncert” hvor Spears kun sang én sang og mimede resten.

I den anledning oprettede dr.dk en anden artikel, Et playback-show til 500 kr. (link ikke længere muligt, red.), hvor der lægges op til debat om hvor grænsen mellem ægte koncert og show med båndet musik skal gå.

13. juli skrev jeg en kommentar i denne debat. Kommentaren stod der i tråden efter at jeg havde trykket på ”send”. Den stod der også 5 minutter senere. Men 2-3 timer senere, da jeg ville se om nogen havde taget en af mine pointer op, var min kommentar væk. Kommentarerne umiddelbart før var der stadig, og der var også kommet nye til, men min var væk.

Der var intet uanstændigt i mit indlæg, faktisk bidrog det til at øge kvaliteten af debattråden ud fra enhver journalistisk synsvinkel. Men jeg var kritisk over for DR. Min vigtigste pointe var nemlig at DR jo selv har gjort sit til at forplumre og devaluere ordet ”koncert” i og med de såkaldte ”X Factor-koncerter” på Rådhuspladsen som rettelig ikke har været koncerter men singback fra blokvogn som vi kender det fra kræmmermarkeder og tivolier i sommerlandet. Selve arrangementet forsvarede jeg i mit indlæg: Det er naturligt at man skaber sådanne events hvor hovedpointen er at de nye idoler møder deres publikum i en fart, og hvor der ikke er tale om en egentlig koncertoplevelse. Jeg kritiserede blot den illegitime brug af ordet koncert om et i øvrigt helt legitimt singback-show. Noget andet er at de sidste runder i X Factor-programmerne ER ægte live-produktioner – så meget desto mere absurd er annonceringen af ”koncert” på Rådhuspladsen.

Jeg syntes det var en relevant kommentar. Men mit indlæg var altså tilsyneladende bortcensureret. Hm ...

Min undren bød mig at forfølge sandheden. Så samme aften mailede jeg så til DR’s presseafdeling og forelagde dem sagen: Udøver I censur? I så fald vil jeg gerne vide mere om det. Og i modsat fald må I gerne genetablere mit indlæg.

Jeg har fortsat ikke fået skyggen af et svar. 

 

4 kommentarer:

 1. Underligt! Presseafdelingen har dog næppe noget med den slags at gøre - prøv i stedet ham her: http://www.dr.dk/OmDR/Lytternes_og_seernes_redaktoer/Lytter-_og_seerredaktoeren.htm

  SvarSlet
 2. God idé, C.B., det er hermed gjort.

  SvarSlet
 3. Autosvar: ferie til den 10., men vi venter gerne.

  SvarSlet
 4. Udgangen på historien var så at jeg fik et svar. Det er snart et stykke tid siden, men jeg må hellere nævne det.

  De kunne ikke finde ud af hvorfor mit indlæg var forsvundet. Men det er jo alligevel for dårligt at det skete. Bundlinjen er at det forsvandt selv om jeg som indlægsgiver gjorde hvad jeg kunne for at sikre at det stod der, før jeg slettede min kladde i word. For det stod der efter opdatringen. Og to timer efter stod det der ikke. Derfor fastholder jeg dette indlæg i kategorien "Manipulation og spin", også selv om det nok ikke var nogens hensigt at det skulle forsvinde. Utilsigtet drab bliver også dømt som drab. Og det her er utilsigtet drab på folks tid og tanker. Det må ganske enkelt ikke ske.

  SvarSlet