Danskeren Kevin Magnussen har i dagens kvalifikation forud for morgendagens australske Formel 1-grandprix sikret sig en startposition som nr. 4. Det er stort set allerede det bedste ”resultat” en dansk Formel 1-kører nogensinde har kunnet skrive hjem om, og slutter han løbet i morgen på en placering bedre end nr. 8, slår han sin egen far, Jan Magnussen, der scorede sin karrieres enlige Formel 1-point i Montreal i 1998. Men det Stewart-Ford-team Jan Magnussen havde plads i dengang, var – så vidt jeg husker – også udstyret med den sådan cirka tredjedårligste bil. I dag sidder sønnen i et af de formentlig tre bedste teams, og det skyldes blandt andet at han står på skuldrene af sin robuste far.
Så det er nok rimeligt at Kevin Magnussen er spået en Formel 1-sæson der vil ende med cirka en sjetteplads – man kan også sige at han er seedet som nr. 6.
Til gengæld er det temmelig tosset når Se og Hør – som det skete for lidt over en uges tid siden – anfører Kevin Magnussen som ”sjette favorit til at vinde verdensmesterskabet i Formel 1”:
Der kan være to kontekster. Enten taler Se og Hør på baggrund af rækken af favoritter til Formel 1-verdensmesterskabet gennem historien – og det er alt i alt nok flere favoritter end seks, selv om en kører som Michael Schumacher har været favorit flere gange – eller også taler Se og Hør ud fra en dansk kontekst. Det sidste er rimeligvis tilfældet, men det giver ingen mening at tale om den ”sjette favorit”, for Kevin Magnussen er på ingen måde den sjette danske favorit i Formel 1-sammenhæng. Ingen danske racerkørere har været decideret favorit til at vinde et verdensmesterskab, heller ikke Kevin Magnussen. Han kan måske en dag blive den første danske favorit.
Så Se og Hør må selvfølgelig mene noget andet, og det er jo nok ”sjettefavorit”, altså 6.-seedet, estimeret til at slutte sæsonen som sammenlagt cirka nr. 6.
Det er rystende at man kan bestå folkeskolen uden at have så meget styr på grundlæggende sproglig logik – også kaldet grammatik – at man ikke forstår forskellen på ”sjette favorit” og ”sjettefavorit” – eller for eksempel ”første elsker” og ”førsteelsker”. Og jeg mener da at man skal have haft lidt skolegang for at skrive for Se og Hør.
Kevin Magnussen udviser heldigvis større sikkerhed og suverænitet i sin metier end Se og Hør gør i sin.
Hvis man ikke abonnerer på en af betalingskanalerne, men er heldig at have RTL på fællesantennen, kan man se en 21-årig dansker i en McLaren-Mercedes i fjerde startposition på Albert Park-ringen i Melbourne kl. 7.00 i morgen tidlig, dansk/tysk tid – og samtidig lære lidt tysk.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar