lørdag den 23. maj 2015

Trækassetrakasseri

TV 2 bedyrer at Bertel Haarder som måske kommende formand for Folketinget ikke vil blande sig i de daglige trækasserier – hvad det så end er. Måske noget med sæbekassebiler? Måske bedemandsforretning?

Det er kommentator Peter Lautrup-Larsen der udtaler sig, men man må gå ud fra at ortografien skyldes artiklens forfatter. (Min nutidsform er lidt en tilsnigelse. Artiklen er aktuel for mig fordi jeg googlede på emnet ”Folketingets næste formand”, men den er skrevet tilbage i november 2014. Den er dog lige aktuel stadigvæk.)

Det hedder jo trakasserier – ifølge Den Danske Ordbog fra fransk tracasserie, afledt af traquer 'holde klapjagt, jage', af trac 'dyrespor'.

Husk at tænke over ordenes betydning (eller deres ikke-betydning), husk at bruge Den Danske Ordbog, og husk én gang for alle at slå al autokorrektur fra i dit skriveprogram.

 

1 kommentar:

  1. Sjovt. Tekst-tv-undertekster på gamle DR-programmer (på DR-K) er også tit gode. I et "Huset på Christianshavn"-afsnit snakker Clausens papegøje lige lovlig meget - den siger bl.a. "røv og gulvsand". Men da underteksteren ikke kender ordet gulvsand (eller ikke kan høre?), siger den ifølge underteksterne "røv og kusse". Sjovest, fordi vi, der var levende dengang, udmærket ved, at det ville man aldrig have gjort i et underholdningsprogram i start-70erne. I et "Hvornår var det nu det var"-afsnit er den gal i to af musikindslagene; her synger Peter Belli ifølge underteksterne "Jeg er din... indtil i nat" (hvilket jo giver sangen et helt nyt twist). Brødrene Olsen synger "San Francisco, nu vil jeg være beskeden..." Det er jo helt Paradise-Amalie-agtigt. Ja, jeg kunne blive ved. Prøv selv en dag - og få en uventet grinetur.

    SvarSlet