fredag den 9. juli 2010

Underholdningsbidrag


Lotte Thor Høgsberg (tidl. -Jensen) i DR Update den 4. juli 2010.

”… Oven i den enorme bunke penge til Elin Nordegren forpligter Tiger Woods sig til hver måned at betale et klækkeligt underholdningsbidrag for parrets to børn.”

Sådan sluttede DR Updates indslag om Tiger Woods’ holdkæftbod til ekskonen Elin Nordegren.

”Underholdningsbidrag” …?!, som om Tiger Woods ikke har bidraget nok til underholdningen med sine kugler, sin kølle, sine birdies og sine bogey-nights. Og som om underholdsbidrag normalt er noget med megen underholdning i – ja, underholdsbidrag (uden ”ning”) er jo det rigtige ord: Man betaler andre underhold, det vil sige penge til mad, bolig, tøj og andre primære materielle fornødenheder.

Jeg troede aldrig at jeg skulle gribe en professionel formidler (DR) i at lave den fejl (derfor lod jeg også gæsteskribent Peter Pjevs gå linen ud med den), og da slet ikke Lotte Thor som er en pissedygtig tv-vært.

Så jeg håber at det ikke var ”underholdningsbidrag” der stod i manuskriptet, men at det bare var taleorganernes vane med at putte et ”ning” på når først vi har sagt ”underhold”. Det sidste er helt forståeligt, og så er det jo i sig selv en slags underholdningsbidrag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar