fredag den 30. oktober 2009

Spedalsk-dag

I går var det så spedalsk-dag. En lejlighed som DR griber til at spille de arge ligegyldigheder vi ellers ikke gider høre, herunder engelsksproget dansk musik som ellers ikke har en chance.

Som der blev sagt på P4 Smutvejen: ”Og på en spil-dansk-dag er B-Joe jo også dansker”, hvorefter de afspillede en gyselig kreation i grænselandet mellem Ikea-blues og dansk standard-pop. På engelsk. Arrrrggghh!

1 kommentar:

 1. Det ligger, så vidt jeg har forstået, de "spedalske" meget på sinde IKKE at gå i brechen for danskSPROGET musik, ikke engang på den årlige spedalskdag ;)

  Den slags ville jo kunne diagnosticeres som - om end ikke ligefrem smittefarlig spedalskhed så i hvert fald svær dansk selvfedme af særlig helbredstruende karakter - også kaldet "nationalisme" med en lægevidenskabelig term ...

  I Norge ser man sjovt nok lidt anderledes på sagen, jf. seneste nummer af "Språknytt":

  http://www.sprakradet.no/Toppmeny/Publikasjoner/Spraaknytt/Spraknytt-32009/

  (Det er for øvrigt altid opmuntrende at læse Språkrådets tidsskrift pga. den positive grundholdning til det at "slås for norsk" eller med andre ord: Bevidstheden om muligheden for kritisk at reagere frem for blot klinisk at registrere).

  SvarSlet