torsdag den 9. februar 2012

Alt kan ske i en stillestående verden

Det var – alt efter temperament – et meget morsomt eller et meget pinligt sekund af undrende tavshed P4-lyttere var vidner til godt 20 minutter inde i Danmarksmester den 17. januar da kombattanterne til programmets anden runde blev introduceret. For mig var det først og fremmest morsomt, men jeg blev også lidt pinligt berørt på vegne af værten, Karlo Staunskær, fordi han ikke fik prikket pinligheden ud af situationen.

Karlo Staunskær er ellers en fremragende vært. Han er mr. Danmarksmester i en sådan grad at programmet blegner når der er vikar på. Han balancerer eminent mellem en imødekommende interviewteknik a la Jørn Hjorting og så en overordnet bestræbelse på at det ikke bliver klichefyldt eller meningsløst. Derfor skulle man være at skarn at laste Staunskær for at samtalen med vidt forskellige lyttere i et live-program ikke altid lykkes.

Ikke desto mindre er jeg skarnagtig nok til at forevige denne mindeværdige ordveksling:

KS: [Henvendt til deltager 1] Din modstander her i runde 2, det bliver Michael Madsen, og der er vi i Nyborg. [Henvendt til deltager 2] Goddag Michael …?

Michael: Goddag!

KS: Din filminteresse, hvordan spænder den, altså hvad kan du godt lide, og er der … jeg kunne også vende det om og sige: Er der film som du aldrig kunne drømme om at se, Michael?

Michael: Nej. Det er der ikke, men altså jeg har smag lige fra Morten Kork og indtil nu, (altså…)

KS: Det er det man kalder en bred smag.

Michael: Det er det, (ja).

KS: Ja, det er det virkelig. … Så du kan godt stadig holde ud at se en gammel Morten Korch-film, dér fra halvtredserne?

Michael: Der er ikke noget bedre!

KS: Ja … Hvad er det du godt kan lide ved det? Altså: Er det dét at verden nærmest er uforanderlig og står helt stille, eller hvad er det du godt kan lide?

Michael: Det er nok det der med, altså, der er jo ingen grænser for hvad der kan ske, altså, det' …

KS: [tøver i over et sekund] Nej …

[yderligere knap et sekunds tøven, og så emneskifte: ]

KS: Øh, jamen øh, er der nogen af de nyere film som du er specielt interesseret i, Michael?

[…]

Ingen kommentarer:

Send en kommentar