fredag den 31. maj 2013

Mandagsvig

I en ellers totalt fejlfri artikel på DR.dk (den er også skrevet af Ritzau) – ”Anklage: Ægtepar stjal millioner fra dement” fra i går, 30. maj – støder man på et mystisk ord:

Spændende udtryk.

Måske kom fup & fidus-ægteparret hos den demente kvinde hver mandag, så der altså er tale om svig systematiseret via faste mandagsbesøg? En betegnelse man også kunne sætte på den selvretfærdiggjorte utroskab som pop-supergruppen Raydeeohh sang om i ”Mandagsstævnemøde” i 1989 (med en tekst skrevet af Elisabeth Gjerluff Nielsen).

Njah, i begge tilfælde skulle det i så fald have været stavet mandagssvig, altså med et binde-s, for sådan er det med dagene, de genererer binde-s’er i sammensætninger. Og en mandags-vig, altså forstået som en lille halvbugt dannet eller opdaget på en mandag, er nok at drive tåbelighederne for vidt, Christoffer Columbus.

Nej, jeg må indrømme at dette indlæg er tyndt. Vi er i kategorien for det sjov og spas man kan have over at en sagesløs skribent har ramt g da han sigtede på t lige ovenover – og at korrekturen har snorksovet med højlydt apnø. Og korrekturen hos Ritzau er vigtig, for nu er fejlen så viderebragt på diverse web-medier der abonnerer på Ritzau, lige fra Skrivefolkeblad.dk til Politiken.dk. (På tryk er artiklen dags dato uopdrivelig via Infomedia, uanset hvilken bid jeg søger på, så nyheden ligger nok i kassen ”lavt rangerende ikke-solohistorie / gossip” hos diverse mediehuse.)

Nå. Suk. Men om ikke andet fik jeg da lejlighed til at omtale et uomgængeligt popnummer fra firserne (med musik skrevet af guitaristerne Michael Bruun og Poul Halberg).

Hmm, hm-hm – hmm, hm-hm, hm-hmmm-mm …

PS:

Der ses adskillige forekomster på ”mandagsvig” ved en søgning på Infomedia, hovedsageligt på ikke- eller dårligt korrekturlæste webmedier, men også på tryk.

Hvad med denne artikel fra Helsingør Dagblad, 7. oktober 2009, der frejdigt indledes sådan: ”Hvis en repræsentationsmiddag for en folkevalgt kommunalpolitiker koster mere end 1.000 kr. pr. kuvert, er det mandagsvig.”

(Bemærk at det er skrevet af Ritzau.)

Og hvad med denne sladderside fra JydskeVestkysten, 18. september 2009, hvor det også er Brixtofte der er tale om i forbindelse med mandagsvig. Om kilden er Ritzau, vides ikke:

Og lidt over et år tidligere, 6. juni. 2008, skriver Berlingske blandt andet:

Den der hans/sin-fejl er godt nok en af de værre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar