mandag den 31. januar 2011

Cameron og Cameroun

Cameroun: Danmark er et forbillede

Hm …

Jeg er sikker på at det afrikanske land Cameroun på visse måder ser Danmark som et forbillede, men det virker unægtelig noget mistænkeligt når overskriften står under et tv-indslag hvor Lars Løkke Rasmussen trykker hånd med den engelske premierminister, David Cameron, foran hoveddøren til Downing Street nr. 10. For hvad har det med ”de afrikanske løver” at gøre?

Tv-teksterne mener dog, som man kan se i tv-billedet, at vide at der er tale om Cameron og ikke Cameroun. De mener altså det ene og net-folkene noget andet.

Der er imidlertid stor forskel på hvem der udtaler sig. Lad mig illustrere:

Såfremt tv-fotograferne ved at befinde sig på Downing Street nr. 10 har befundet sig det rigtige sted i verden i forbindelse med udsagnet, må vi formode at tv-tekst-udgaven har fat i den lange ende. Når net-folkene alligevel har fucket op, kan det næsten kun skyldes enten en tanketorsk (det vil jeg håbe) eller et forkvaklet forhold til de røde streger i Word – Word 2007 laver nemlig en rød streg under Cameron, men ikke Cameroun.

Til det sidste er der to ting at sige: 1) Word kender meget vel en halvgammel nation uden at kende en næsten ny premierminister. 2) Korrekt sprog er ikke at fjerne røde streger i Word! Det er der mange der tror, og det kan ikke understreges nok at det er en misforståelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar